Prijavi problem

Поставени контејнери за селектиран отпад

Објавено на: 27.03.2018 - 12:00

Во рамки на проектот на Општина Илинден за интегрирано управување со комуналниот цврст отпад, како и обезбедување на поздрава животна средина, се изврши набавка и поставување посебни контејнери за хартија, пластика и стакло, каде што граѓаните ќе можат да фрлаат селектиран отпад.

Контејнери за селектиран отпад поставени се: во близина на Домот на култура „Илинден“ во нас. Илинден, на ул. „534“ во н.м Марино, како и на влезот во н.м Кадино.

Оваа акција ќе продолжи и во другите населени места со поставување на дополнителни контејнери за селектирање на отпадот, се со цел да се намалат количините на смет, зголемување на здравото еколошко опкружување како и заштита на животната средина.

 Во таа насока Општина Илинден апелира до граѓаните да го селектираат отпадот и да го одложуваат во соодветните контејнери за таа намена, со што заеднички ќе се допринесе за поквалитетен живот за сите чинители во локалната заедница.

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013