Prijavi problem

Инфо

30.11.2013 |

Прес-конференција на градоначалникот на Општина Илинден Жика Стојановски

Користејќи ги нашите располжливи потенцијали, искуства, знаења и капацитети, целосно се насочивме кон реализација на ветените 111 проекти од Изборната Програма за периодот од 2013-2017г., со цел обезбедување на одржлив економско-социјален рамномерен развој и просперитетна иднина на целокупното население во Општина Илинден.

14.11.2013 |

Заеднички проект на Општина Илинден и ОКТА за чистење на дел од каналската мрежа

Општина Илинден и компанијата Окта ја продолжуваат досегашната успешна соработка на повеќе полиња. Најновиот заеднички проект е чистење на дел од отворените одводни канали. Компанијата ОКТА донираше над 600.000  денари наменети за чистење на каналската мрежа на дел од секундарниот канал Азмак, што минува низ населеното место Кадино, во должина од 2.000 метри. Чистењето го врши јавното претпријатие Водостопанство „Скопско Поле“-Скопје, кое што е надлежно за одржување на каналската мрежа.

05.11.2013 |

Генералниот директор на Џонсон Мети во Бунарџик во интервју со Курир.мк

Џатин Такрар, генерален директор на Џонсон Мети во Македонија, фабриката која произведува катализатори е задоволен од успешноста на инвестициите во нашата земја и верува дека успешната приказна во Македонија ќе продолжи и со втората фабрика. Во однос на прашањето за идните инвестиции, тој во интервју за Курир вели дека за тоа „ќе треба да видиме каква е побарувачката за нашите призводи и да се осигураме дека имаме успех со нашите проширувања“. Во секој случај, тој нагласува дека доколку планираат идни инвестиции повторно ќе ја земат во превид нашата земја.

30.10.2013 |

Нова објава за 9 градежни парцели во новата населба Јака

Во тек е објавата за електронско јавно наддавање за уште 9 парцели од локалитетот Јака со површина од 400 до 500 м² наменети за изградба на станбени куќи за индивидуално домување. Пријавите за учество за електронското јавно наддавање треба да се достават до 25.11.2013 година.

16.10.2013 |

Свечено отворање на холандската фабрика за работна и заштитна облека „ВПТЕКС Македонија“ во Општина Илинден

Денес, 16.10.2013 година (среда) во 14.30 часот во Општина Илинден на свечен начин ќе биде предадена во употребаФабриката за производство на работна и заштитна облека „ВПТЕКС Македонија“, на холандската компанија Van Puijenbroek Textiel.

05.10.2013 |

Општина Илинден успешно ја реализираше акцијата „Македонија без отпад 2013“

Oпштина Илинден и годинава успешно ја реализираше големата еколошка акција Македонија без отпад“ со расчистување на отпадот на две локации. Се чистеше крај локалниот пат кај излезот од Миладиновци кон автопатот, меѓу пругата и патот, како и во локалната економска зона Марино-Кадино. 

28.09.2013 |

Бесплатни проекти за изградба на куќи во новата населба Јака

Општина Илинден ќе понуди дополнителна поволност за инвеститорите во новата населба за индивидуално домување Јака - бесплатни проекти за изградба на семејни станбени куќи.

Со цел населбата да добие што поубав лик, но и да се олесни работата на администрацијата, како и да се забрза постапката за издавање на градежни дозволи по електронски пат на инвеститорите ќе им бидат понудени 4 типа на проекти за куќи со различни димензии, без никаков надоместок во постапката за издавање одобрение за градење. Со прифаќање на еден од овие 4 бесплатни проекти Општина Илинден им овозможува на инвеститорите да заштедат до 1.000 евра колку што обично чини изработката на ваквите проекти. 

28.09.2013 |

Објава: 6 парцели за изградба на семејни куќи во н.Илинден

Општина Илинден на електронско јавно наддавање понуди 6 парцели за изградба на станбени куќи за индивидуално домување во локалитетот „Образовно-спортски центар Илинден-Марино“.

28.09.2013 |

Гласање за избор на најдобра фотографија со мотиви од Општина Илинден

Почитувани,

Ве информираме дека на официјалната фан страница на Општина Илинден на Facebook се поставени најдобрите 30 фотографии кои пристигнаа на конкурсот за избор на најдобра фотографија со мотиви од Општина Илинден.

24.09.2013 |

Електронско јавно наддавање за нови 10 парцели од локалитетот Јака

Во тек е објавата за електронско јавно наддавање за уште 10 парцели од локалитетот Јака со површина од 400 до 500 м² наменети за изградба на станбени куќи за индивидуално домување. Пријавите за учество за електронското јавно наддавање треба да се достават до 15.10.2013 година.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013