Prijavi problem

Изградба, чистење и нивелирање на отворените одводни канали

Објавено на: 28.05.2018 - 12:57

Во населба Илинден, како дел од реализацијата на проектот „Изградба и подобрување на системот за зафаќање и одведување на атмосферските води“, во тек е изградба на нов отворен одводен канал во должина од 350 метри, кој ќе ги прифати водите од ул. „11“, ул.„13“ и ул.„19“, како и поставување на цевкасти пропусти со соодветен профил.

Во овој дел од нас. Илинден поради ниската морфологија на теренот и при најмали врнежи од дожд доаѓа до задржување на водата во дворните места, објектите и улиците. Затоа, со цел прифаќање на атмосферските води во рамките на овој проект се отпочна со отворање на нов канал кој ќе ги одведе водите во сисавецот на Топлик, преку испумпување на водата со препумпен уред кој е веќе поставен.

Со реализацијата на овој проект ќе бидат опфатени околу 200 домаќинства и ќе биде одводнета вкупна површина од 150 000 м2 .

Паралелно со овие активности, се врши машинско чистење на секундарен канал Азмак кој минува низ централниот дел на н.м.Марино, чија вкупна должина изнесува 4800 метри и ги одводнува населените места Марино, Кадино и Мралино.

Од почетокот на годината досега е извршено чистење на главната, секундарната и терцијалната каналска мрежа со вкупна должина од 18.000 метри.

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013