Prijavi problem

Галерии

Јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ цела седмица беше центар на балканската поезија Подарок книга во чест на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ „Стихови за душата“ - круна на јубилејната 20-та Литературна манифестација Илинден
Промовиран романот „Венецијанска бајка“ на Марко Павловски, од Хрватска Промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец Отворена изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов во Домот на култура „Илинден“
Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“ Промоција на книги на седуммина млади автори на Литературната манифестација „Илинден“ Чествување по повод 90 години од раѓањето на академиците Матеја Матевски и Гане Тодоровски
Учениците другаруваа со писателите за деца и млади на традиционалното Литературно матине Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ Одбележан патрониот празник на ООУ „Гоце Делчев“
Со Манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце-Симбол на Христовото Воскресение“ обезбедени 35.000 книги Успешно реализирана манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение “ Делегација на Општина Брежице од Словенија во посета на Општина Илинден
Со традиционална Априлијада одбележан Денот на шегата

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013