Prijavi problem

Пролетна дератизација и дезинфекција

Published on: 29.05.2020 - 11:14

Реализирајќи ја Програмата за заштита на населението од заразни болести за 2020 година,  извршена е редовна пролетна дератизација за уништување на глодарите и дезинфекција на јавните објекти на територијата на Општината.

Со дератизација се опфатени околу 550 шахти што се наоѓаат на јавните површини во Општината.

Со цел спречување и сузбивање на заразни болести и инфекции општина Илинден ќе продолжи со примена на сите потребни мерки за заштита на населението. Како дел од овие активности претстои и адултицидна дезинсекција за уништување на возрасните форми на комарци.

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013