Prijavi problem

Во училишните клупи седнаа 2000 ученици

Published on: 04.09.2019 - 10:44

 

Во Општина Илинден отпочна новата учебна година за учениците од основните училишта, средното општинско стручно училиште и детската градинка. Во училишните клупи седнаа 2000 ученици, а меѓу нив најрадосни беа 155 првачиња. Наставата почна и за 255 средношколци, додека детската градинка згрижи 435 дечиња.

Основните општински училиште „Гоце Делев“, „Браќа Миладиновци“ и „Ристо Крле“, Средното општинско стручно училиште „Илинден“ и детската градинка „Гоце Делчев“ подготвени ги прифатија учениците и дечињата во новата учебна година. Создавањето на квалитетни услови за обарзование и згрижувањето на децата од предучилишна возраст е приоритет во работењето на Општина Илинден.

Образованието претставува една од најзначајните области за развој и фактор на современиот раст. Затоа, инвестирањето, осовременувањето и унапредувањето на квалитетот на образовниот процес  е главен двигател за одржлив економски и социјален развој на локалната заедница. Во таа насока го изградивме средното стручно училиште, реконструирани се основните училишта, како и доградба на градинката со проширување на нејзиниот капацитет.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013