Prijavi problem

По повод Денот на Општината 45 крводарители ја даруваа драгоцената течност

Published on: 24.07.2019 - 16:50

Во традиционалната крводарителска акција по повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ и Денот на Општина Илинден „Илинден 2-ри Август“, 45 крводарители ја даруваа драгоцената течност што живот значи. И со оваа крводарителска акција што се оджа во Домот на култура „Илинден“, жителите на Општина Илинден уште еднаш ја покажаа хуманоста и солидарноста на дело преку дарувањето на крв да спасат нечиј живот.

Крвта е незаменлив лек, секојдневно потребна за да се продолжат многу животи. Секоја дадена капка од оваа драгоцена течност некому многу значи. Потврда за успешноста на крводарителската акција е и податокот што таа се одржува во летниот период кога поголемиот дел од граѓаните се на годишни одмори.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013