Prijavi problem

Интензивно се гради првото Средно училиште во Општина Илинден

Published on: 21.11.2011 - 14:52

Согласно предвидената динамика интензивно течат градежните активности за реализација на прокетот Изградба на средно училиште во Општина Илинден.

Изградбата на ова училиште се врши со поставување на модуларни елементи кои се составени од највисока класа на еколошки вградени материјали од кои 99% од нив се рециклабилни,како и воедно ги исполнуваат највиските стандарди во делот на енергетска ефикасност и заштеда на енергија. 

Целосната изградба на училиштето кој е единствен од ваков вид во Република Македонија е предвидена да се заврши за шест месеци.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013