Prijavi problem

Подарок книга во чест на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Published on: 19.05.2019 - 09:17

 

Дел од граѓаните на Општина Илинден кои деновиве пазаруваа во маркетите, во кошничката со купените прехранбени производи на подарок добија книга. Дарувањето книги е во чест на 20-та јубилејна Литературна манифестација „Илинден“, со цел пишаниот збор да се доближи збор до што поголем број граѓани, a во насока на интензивирање и промовирање на современите културни достигнувања.

Во акцијата се вклучија и неколкумина реномирани македонски писатели како Раде Силјан, Паскал Гилевски, Блаже Миневски, кои во друштво на градоначалникот Жика Стојановски во неколку маркети на граѓаните им подаруваа дел од нивните авторски книги.

 

 

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Со концертот на групата NEXT TIME - одбележан денот на општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013