Prijavi problem

Спортски викенд „Илинден 2018“ - Турнир во шах

Published on: 20.07.2018 - 14:29

 

Шаховскиот турнир што се реализира во соработка со Шаховската федерација на Македонија ќе се одржи во просториите на Домот на култура „Илинден“, на 21 јули од 10:00 до 15:00 часот . Ќе учествуваат 40 шахисти кои ќе играат на 20 табли. Се игра по швајцарски систем од 7 кола, според ФИДЕ Правилата за забрзан шах, а темпото на игра е 10 минути по играч со додаток од 02 секунди по потег.

На шаховскиот турнир кој од година во година добива не само на квантитет, туку и на квалитет, ќе настапат познати имиња во светот на шахот, меѓу кои еден велемајстор и 6 фиде мајстори.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013