Prijavi problem

По повод Денот на општина Илинден досега рекордни 63 крводарители ја даруваа драгоцената течност

Published on: 17.07.2018 - 14:16

Во рамките на одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ и Денот на општина Илинден „Илинден 2-ри Август“ во Домот на култура „Илинден“ се реализираше традиционалната крводарителска акција во која досега рекордни 63  крводарители ја даруваа драгоцената течност што значи живот.

Ова е досега најуспешна крводарителска акција во општина Илинден, а нејзиното значење е уште поголемо затоа што таа се одржува во летниот период кога поголемиот дел од граѓаните се на годишни одмори.

Крвта е незаменлив лек, а секоја дадена капка од оваа драгоцена течност некому многу значи. Затоа, од Црвениот крст на Република Македонија, во чија организација се реализираше акцијата, велат дека и во оваа по бројот на дарителите и собраните крвни единици рекордна крводарителска акција, жителите на општина Илинден ја покажаа хуманоста и солидарноста на дело, преку дарувањето на крв да спасат нечиј живот.

Она што особено радува, велат од Цевениот крст, е податокот што голем дел од крводарителите во оваа празнична крводарителска акција за прв пат ја даруваа драгоцената течност.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013