Prijavi problem

Календар на настани 2018 година

Published on: 07.03.2016 - 11:42

Jaнуари

 • 19 јануари- Одбележување на Богојавление (Вoдици) 

 


 

Февруари

 • 14 февруари- Традиционално одбележување на Свети Труфун во н.м. Ајватовци 
 • 26 февруари- крводарителска акција

 


 

Март

 • 6 март- Концерт по повод Денот на жената 8 Март (Ансамбл за народни песни и игри „Илинден 72”) 
 • 31 март- Изложба и концерт на унгарската музичка ѕвезда Агнес Хершку, Дом на култура „Илинден“

 


 

Април

 • 1 април- Априлијада-2018
 • 05 aприл- Подари книга за велигденско јајце-симбол на Христовото Воскресение

 

Мај

 • 15 до 19 мај- Литературна манифестација „Илинден”

 


 

Јули

 • Спортски викенд
 • Одбележување на Денот на општина Илинден „Илинден 2 Август” - со општонароден собир во манастирски комплекс Св.Ѓорѓија и фестивал на народна музика „Илинденски етно фест”

 


 

Септември

 


 

Oктомври

 • 23 октомври - Одбележување на Денот на македонската револуционерна организација- Миладиновци (спомен обележје на Васил Аџаларски)

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013