Prijavi problem

Reply to comment

Published on: 26.01.2017 - 15:33

Општина Илинден како дел од реализацијата на капиталниот проект за изградба на домови на култура во сите 12 населени места, изгради нов Дом на култура во населено место Марино, со површина од 360 метри квадратни.

Со изградбата на новиот дом, Општината создаде просторни услови за функционирање на локалните здруженија на граѓани, услови за одржување на културни настани, трибини, конференции, разни видови предавања, работилници. Домот на култура „Марино“ претставува енергетско ефикасен објект со централен систем на греење на пелети и претставува дел од проектот на општина Илинден „Енергетска ефиксаност во јавните општински установи“, кој има за цел подобрување и заштита на животната средина.

Со реализацијата на овој капитален проект сите 12 населени места во Општина Илинден добиваат домови на културата каде што граѓаните имаат одлични услови за меѓусебно дружење и организирање на средби и состаноци.

Свои простории во новиот Дом на култура „Марино“ доби локалната месна заедница, како и членовите на Пензионерскиот клуб „Марино“, при Здружението на пензионери од Општина Илинден, кое брои близу 2.000 пензионери. Досега во Општина Илинден се формирани  5 пензионерски клубови во населените места, Илинден, Марино, Кадино, Бујковци и Миладиновци.

Општина Илинден и во наредниот период ќе продолжи со континуирани инвестиции во насока на создавање услови за квалитетно живеење на сите нејзини граѓани. 

Reply

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013