Prijavi problem

Атлетиката-највозбудлив дел од Спортски викенд „Илинден 2017“

Објавено на: 23.07.2017 - 12:14

Најмногу возбудувања на годинешниот Спортски викенд „Илинден 2017“ што се организира по повод Денот на Општина Илинден, „Илинден 2-ри Август“, предизвикаа натпреварите во атлетика.

Во трките што се одржаа на Пешачко-велосипедската патека Марино-Кадино учествуваа над 200 ученици, младинци, како и дечињата од градинката „Гоце Делчев“.

Бодрени од многубројната публика, и покрај топлото време натпреварувачите даваа се од себе да стигнат први до целта, за што беа наградувани со бурни аплаузи.

 

 

ПЛАСМАН

Трчање на 2000 метри (машки)

 1. Никола Милановски
 2. Филип Ристовски
 3. Коста Николовски

 

Трчање на 1500 метри (машки)

 1. Филип Анчевски
 2. Кристијан Вановски
 3. Антонио Милковски

 

Трчање на 800 метри (машки)

 1. Дамјан Митровски
 2. Давид Стоевски
 3. Андреј Богдановиќ

 

Трчање на 800 метри (женски)

 1. Симона Димитриевска
 2. Теа Божиновска
 3. Ана Милчевска

 

Трчање на 600 метри (машки)

 1. Лука Милковски
 2. Бојан Ивановски
 3. Роберт Јовчевскки

 

Трчање на 600 метри (женски)

 1. Вокторија Ацеска
 2. Симона Митевска
 3. Ива Младеновска

 

Трчање на 300 метри (машки)

 1. Бојан Трајковски
 2. Дамјан Јакимовски
 3. Лука Стаменковски

 

Трчање на 300 метри (женски)

 1. Ива Јосифова
 2. Софи Стаменковска
 3. Ангела Митевска

 

Трчање на 150 метри (машки)

 1. Дамјан Трајковски
 2. Данило Жарковиќ
 3. Дамјан Спасовски

 

Трчање на 150 метри (женски)

 1. Ана Марија Спасовска
 2. Ева Спасовска
 3. Меланија Јовановска

 

Трчање на 50 метри (машки)

 1. Михаил Симоновски
 2. Константин Глигоров
 3. Давор Стојковиќ

 

Трчање на 50 метри (женски)

 1. Катја Анастасов
 2. Мила Димитријевска
 3. Ева Младеновска

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013