Prijavi problem

Добредојдовте во Општина Илинден!

31.05.2019 |

Фудбалскиот клуб Кадино влезе во Втората македонска лига

Фудбалскиот клуб Кадино од Општина Илинден го одбележа влегувањето во Втората македонска фудбалска лига. Во натпреварувачката сезона 2018/2019 ФК Кадино го освои првото место во Северниот регион и со тоа направи историски успех.

31.05.2019 |

Одбележан „Денот на пченицата 2019“

Под покровителство на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Сојузот на стопански комори на Македонија и Oпштина Илинден, а во организација на компанијата „Агроунија“ се одржа манифестацијата „Ден на пченицата 2019“.

31.05.2019 |

Компанијата „Белина“ одбележа 25 години постоење

Компанијата „Белина“ која што се наоѓа во локалната економска зона Марино-Кадино одбележа 25 години од своето постоење, од кои пет години стопанисува во Општина Илинден.

28.05.2019 - 10:14 | Галерии

Учениците од ООУ „Гоце Делчев“ во посета на Хрватска, во рамките на проектот „Мост на пријателство: Илинден – Решетари“

Како дел од активностите во рамките на Проектот „Мост на пријателство: Илинден – Решетари“ група наставници и ученици од VI и VII одделение од ООУ „Гоце Делчев“, од 22 до 25 мај престојуваа во посета на ОУ „Анте Старчевик“ од Решетари, Република ...
28.05.2019 - 09:15 | Галерии

Рехабилитација на локалниот пат Кадино-клучка автопат А4

Во насока на подобрување на патната инфраструктура и реализацијата на проектот  Изградба, реконструкција, санација и рехабилитација на локалните улици и патишта, во Општина Илинден интензивно се работи на реализација на капиталниот проект ...
20.05.2019 - 13:08 | Галерии

Јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ цела седмица беше центар на балканската поезија

  Почна со стихови на Кочо Рацин во Домот на култура „Илинден“, а заврши во велелепниот амбиент на манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци,  со стихови на Раде Силјан, Гане Тодоровски и Матеја Матевски, интерпретирани од ...
19.05.2019 - 09:17 | Галерии

Подарок книга во чест на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

  Дел од граѓаните на Општина Илинден кои деновиве пазаруваа во маркетите, во кошничката со купените прехранбени производи на подарок добија книга. Дарувањето книги е во чест на 20-та јубилејна Литературна манифестација „Илинден“, со цел ...
18.05.2019 - 20:55 | Галерии

„Стихови за душата“ - круна на јубилејната 20-та Литературна манифестација Илинден

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа централниот настан на јубилејната 20-та по ред Литературна манифестација „Илинден“. Стиховите за душата испреплетени со звуците на гитарата уште долго ќе останат во сеќавањата на присутните коишто ја имаа ...
18.05.2019 - 17:29 | Галерии

Промовиран романот „Венецијанска бајка“ на Марко Павловски, од Хрватска

Јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ беше збогатена со промоција на романот „Венецијанска бајка“ на младиот автор од Хрватска, Марко Павловски, што се одржа во Домот на култура „Илинден“. Романот го промовираше проф. д-р Венко ...
17.05.2019 - 16:27 | Галерии

Промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, беше промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во нашата ...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013