Prijavi problem

Инвестициските патишта водат кон Општина Илинден - Отчет 2013-2017

11.04.2017 |

Дератизација за уништување на глодари

Во рамките на реализацијата на Програмата за заштита на населението од заразни болести за 2017 година, во тек е редовна пролетна дератизација за уништување на глодарите и дезинфекција на јавните објекти на територијата на Општината.

10.04.2017 |

Континуирано чистење на отворените одводни канали

Со цел да обезбеди проточност на каналската мрежа, Општина Илинен во координација со АД Водостопанство на Република Македонија-подружница „Скопско Поле“-Скопје континуирано ги чисти отворените одводни канали што се наоѓаат на територијата на Општината.

Манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение“ во Општина Илинден

На 13-ти април (четврток) 2017 година, во периодот од 10:00 до 14:00 часот Општина Илинден ја организира 11-та по ред традиционална Манифестација ,,Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение”. Оваa оригинална  и единствена од ваков вид манифестација која што истовремено ги обединува образованието, културата, уметноста, традицијата и религијата ќе се одржи во Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден.

06.04.2017 - 08:04 | Галерии

Отворена изложбата „Уметниците и Велигден” на Климе Коробар

Во домот на култура „Илинден” по повод претстојниот голем христијански празник Христовото Воскресение-Велигден, отворена е изложбата „Религијата и уметноста”, подготвена од Климе Коробар.

Изложба „Уметниците и Велигден” во Домот на култура „Илинден“

По повод големиот христијански празник Христовото Воскресение- Велигден, на  05.04.2017 г. (среда) со почеток во 13:00 часот, во Домот на култура „Илинден” ќе биде отворена изложбата „Уметниците и Велигден”, на Климе Коробар.

01.04.2017 - 09:58 | Галерии

Незаборавен етно концерт на Аги Хершку од Унгарија во Домот на култура „Илинден“

Во Домот на култура „Илинден” се одржа концерт на унгарската музичка ѕвезда Аги Хершку и нејзината група, која во својата музика ја негува љубовта кон унгарската традиција и фолклорот. Присутните во салата имаа ретка можност да уживаат во звуците ...
31.03.2017 - 12:33 | Галерии

Проектот „Со зеленило против загадувањето“ успешно реализиран

„Со зеленило против загадувањето“ - Проект во областа на заштитата на животната средина што се одвиваше во текот на месец март, е успешно реализиран - озеленети се 20 локации, на површина од 60.000м² и засадени 1000 листопадни и зимзелени ...
31.03.2017 - 12:14 | Галерии

Се одржа традиционалната 12-та по ред Априлијада

Во спортската сала “Гоце Делчев“ се одржа традиционалната 12-та по ред Априлијада. Со разновидни маски, песни и весел детски џагор учениците од основните училишта „Браќа Миладиновци“, „Гоце Делчев“ и „Ристо Крле“, како и дечињата од градинката ...

Концерт на унгарската музичка ѕвезда Аги Хершку и Антонија Гиговска во Домот на култура „Илинден“

На 31 март (петок) со почеток во 19:00 часот, во Домот на култура „Илинден” концерт ќе одржи унгарската музичка ѕвезда Аги Хершку и нејзината група, која во својата музика ја негува љубовта кон унгарската традиција и фолклорот.

Изложба и концерт на гости од Унгарија во Домот на култура „Илинден“

На 31 март (петок) со почеток во 19:00 часот, во домот на култура „Илинден” концерт ќе одржи унгарската музичка ѕвезда Аги Хершку и нејзината група, која во својата музика ја негува љубовта кон унгарската традиција и фолклорот.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Отчет 2013-2017
ilinden.gov.mk © 2013