Prijavi problem

Изградба на фекална канализација

16.05.2019 - 09:26 | Галерии

Чествување по повод 90 години од раѓањето на академиците Матеја Матевски и Гане Тодоровски

Во рамките на 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“ се одржа чествување за академиците Матеја Матевски и Гане Тодоровски по повод 90-ет годишнината од нивното раѓање. Беседа за животот и ...
15.05.2019 - 17:16 | Галерии

Учениците другаруваа со писателите за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, се одржа традиционалното Литературно матине за деца. Учениците од Општина Илинден имаа ретка  можност да се дружат со најистакнатите ...
14.05.2019 - 23:19 | Галерии

Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Во присуство на голем број писатели, поети, литературни критичари и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“ на свечен начин беше отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“.
14.05.2019 |

Почнува јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“

Денес, со почеток во 19:00 во Домот на култура „Илинден“ на свечен начин ќе биде отворена 20-та јубилејна Литературна манифестација „Илинден 2019“ која ќе трае до 18 мај. Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски.

10.05.2019 |

Гостување на градоначалникот м-р Жика Стојановски во утринската програма „Ја сакам Македонија“

Гостување на градоначалникот на Општина Илинден, м-р Жика Стојановски во утринската програма  „Ја сакам Македонија“ (10.05.2019 година).

09.05.2019 |

Јубилејна 20. Литературна манифестација „Илинден 2019“

Општина Илинден од 14 до 18 мај 2019 година, во насока на промовирање на современите културни достигнувања, ќе ја организира јубилејната 20-та по ред Литературна манифестација „Илинден 2019“.

03.05.2019 - 13:26 | Галерии

Одбележан патрониот празник на ООУ „Гоце Делчев“

Уениците од ООУ „Гоце Делчев“ на само ним својствен начин и годинава го одбележаа патронатот на училиштето и 116. годишнината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев. Традиционално одбележувањето на патрониот празник почна со ...
25.04.2019 - 13:14 | Галерии

Успешно реализирана манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение “

Со масовна посетеност на граѓани од сите возрасти кои што даруваа книга за Велигденско јајце, Општина Илинден ја реализираше 13-та традиционална манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение“. Домот на ...
25.04.2019 |

Почна 13-та манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение“

Во Домот на култура „Илинден“ почна 13-та традиционална манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение “.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Со концертот на групата NEXT TIME - одбележан денот на општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013