Prijavi problem

Изградба на фекална канализација

28.05.2019 - 09:15 | Галерии

Рехабилитација на локалниот пат Кадино-клучка автопат А4

Во насока на подобрување на патната инфраструктура и реализацијата на проектот  Изградба, реконструкција, санација и рехабилитација на локалните улици и патишта, во Општина Илинден интензивно се работи на реализација на капиталниот проект ...
20.05.2019 - 13:08 | Галерии

Јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ цела седмица беше центар на балканската поезија

  Почна со стихови на Кочо Рацин во Домот на култура „Илинден“, а заврши во велелепниот амбиент на манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци,  со стихови на Раде Силјан, Гане Тодоровски и Матеја Матевски, интерпретирани од ...
19.05.2019 - 09:17 | Галерии

Подарок книга во чест на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

  Дел од граѓаните на Општина Илинден кои деновиве пазаруваа во маркетите, во кошничката со купените прехранбени производи на подарок добија книга. Дарувањето книги е во чест на 20-та јубилејна Литературна манифестација „Илинден“, со цел ...
18.05.2019 - 20:55 | Галерии

„Стихови за душата“ - круна на јубилејната 20-та Литературна манифестација Илинден

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа централниот настан на јубилејната 20-та по ред Литературна манифестација „Илинден“. Стиховите за душата испреплетени со звуците на гитарата уште долго ќе останат во сеќавањата на присутните коишто ја имаа ...
18.05.2019 - 17:29 | Галерии

Промовиран романот „Венецијанска бајка“ на Марко Павловски, од Хрватска

Јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ беше збогатена со промоција на романот „Венецијанска бајка“ на младиот автор од Хрватска, Марко Павловски, што се одржа во Домот на култура „Илинден“. Романот го промовираше проф. д-р Венко ...
17.05.2019 - 16:27 | Галерии

Промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, беше промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во нашата ...
17.05.2019 - 14:43 | Галерии

Отворена изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов во Домот на култура „Илинден“

Како дел од 20-та Литературна манифестација „Илинден“ во галеријата на Домот на култура „Илинден“ беше отворена изложба на слики на сликарот Стефан Хаџи-Николов. Со пригодни зборови за авторот и неговото творештво на присутните им се обрати Ефтим ...
17.05.2019 - 10:26 | Галерии

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамките на 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивна реч за ова значајно дело во кое се ...
17.05.2019 |

Богата програма на Литературна манифестација „Илинден 2019“

На програмата на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, денес во Домот на култура „Илинден“ ќе се одржат три културни настани.

16.05.2019 - 15:24 | Галерии

Промоција на книги на седуммина млади автори на Литературната манифестација „Илинден“

Bо Домот на култура „Илинден“, во рамките на 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, се одржа промоција на книги на седуммина млади автори. На присутните љубители на литературата со по неколку песни од нивните книги им се ...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Со концертот на групата NEXT TIME - одбележан денот на општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013