Prijavi problem

Инвестициските патишта водат кон Општина Илинден - Отчет 2013-2017

Известување - совесно користење на вода за пиење

Поради високите температури и недостигот од Вода За Пиење, Ве известуваме за совесно користење на истата односно СЕ ЗАБРАНУВА КОРИСТЕЊЕ НА ВОДАТА ОД ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ ЗА ПОЛЕВАЊЕ НА ТРЕВНИЦИ, БАВЧИ И ДРУГИ ПОВРШИНИ.

16.06.2017 |

Средба со унгарски стопанственици за примена на нова технологија во зафаќањето и одведувањето на отпадните води во Општина Илинден

Во Општина Илинден претстојуваа претставници на Унгарската трговска комора кои што се занимаваат со проектни решенија и изведба на системи за третман и чистење на отпадни води, вода за пиење, арсен и вакуум канализации.

14.06.2017 |

Објавен новиот двоброј на општинскиот информатор „Илинден“

Објавен новиот двоброј на општинскиот информатор „Илинден“.

09.06.2017 - 09:56 | Галерии

Доделени дипломите на учениците што ги посетуваа бесплатните курсеви во рамките на КЕЦ „Илинден“

Во амфитеатарот што е дел од „Галеријата на отворено“ во дворот на Домот на култура „Илинден“, во присуство на градоначалникот Жика Стојановски на свечен начин им беа доделени дипломите на учениците што годинава  ги завршија бесплатните ...
07.06.2017 - 11:59 | Галерии

Промовирани книги на двајца млади автори-ученици во ООУ „Гоце Делчев“

Во присуство на голем број ученици, наставници, родители и гости во Домот на култура „Илинден“ беа промовирани две книги на двајца млади автори-ученици во ООУ „Гоце Делчев“. Станува збор за стихозбирката „Помеѓу минатото и сегашноста“ на ...
01.06.2017 - 13:07 | Галерии

Отворена изложбата „Убава е Македонија“ на академскиот сликар Новица Трајковски

Пред поголем број љубители на уметноста, во Домот на култура „Илинден“, беше отворена изложбата „Убава е Македонија“ на академскиот сликар Новица Трајковски. За значењето на изложбата и творештвото на авторот кој потекнува, а и денес живее во ...

Известување - терестично прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 05.06.2017 год.(понеделник) со почеток во 20:00 часот, ќе се изврши првото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.

31.05.2017 - 12:25 | Галерии

Успешно реализиран меѓународниот проект Мост на пријателство меѓу Општина Илинден и Општина Решетари, Хрватска

Учениците од ООУ „Гоце Делчев“ со возвратна посета на своите врсници од ОУ „Анте Старчевиќ“ од Општина Решетари, Хрватска, ја заокружија реализацијата на меѓународниот проект Мост на пријателство: Илинден-Решетари.

Изложба на академскиот сликар Новица Трајковски, во Домот на култура „Илинден“

На 01.06.2017 година (четврток) со почеток во 12:00 часот, во галеријата на Домот на култура „Илинден“ ќе биде отворена ликовна изложба со наслов „Убава е Македонија“, на академскиот сликар Новица Трајковски.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Отчет 2013-2017
ilinden.gov.mk © 2013