Prijavi problem

Добредојдовте во Општина Илинден!

31.05.2011 |

Предадено во употреба новото помошно фудбалско игралиште во Кадино

 Bо населеното место Кадино, во Општина Илинден, на свечен начин беше предадено во употреба новото помошно фудбалско игралиште. Во присуство на поголем број граѓани игралиштето го предадоа во употреба градоначалникот Жика Стојановски, кандидатот за пратеник Владимир Ѓорчев, како и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Диме Спасов.

31.05.2011 |

Успешно реализирана 12-та Меѓународната литературна манифестација „Илинден 2011“

 Oпштина Илинден, традиционално по 12-ти пат ја организираше Меѓународната литературна манифестација „Илинден 2011“. Терасата на хотелот Бест Вестерн-Белви беше претeсна да ги прими сите оние љубители на поетскиот збор што сакаа да присуствуваат на централниот настан на оваа манифестација-Поетскиот митинг. 

Во присуство на министерката за култура Елизабета Канчевска Милевска и градоначалникот Жика Стојановски, над триесеттина домашни и странско реномирани поети се претставија со своите најнови творби што предизвика вистинско воодушевување кај публиката. 

30.05.2011 |

Над 300 граѓани на Општина Илинден ја искористија можноста за бесплатни лекарски прегледи

 На 26.05.2011 година Општина Илинден, во соработка со ПЗУ Д-р Апостолска реализираше акција за бесплатни лекарски прегледи за сите граѓани на Општината. Оваа можност ја искористија над 300 граѓани на Општината, на кои покрај мерењето на крвен притисок, мерењето на шеќер и маснотии во крвта, екг, мерењето на тежината и висината, бесплатно им беа делени и неопходните здравствени совети и консултации. 

25.05.2011 |

12-ТА МЕЃУНАРОДНА ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН“ 2011

Bо насока на интензивирање и промовирање на современите културни достигнувања, Општина Илинден на 26 Мај (четврток) 2011 година во хотелот Бест Вестерн-Белви во н.Илинден ја организира 12-та Меѓународна литературна манифестација „Илинден 2011“.

17.01.2011 |

Календар на активности во Општина Илинден за 2011 година

 Во текот на 2011 година следуват следни активности, манифестации и други свечености:

 

 

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013