Prijavi problem

Ние инвестираме во Македонија!

26.10.2011 |

Поставен камен темелник на Модуларно средно и основно училиште во Општина Илинден

 Во Општина Илинден, во присуство на поголем број граѓани, на свечен начин беше поставен камен темелник на првото Модуларно средно и основно училиште.

Камен темелникот го поставија министерот за образование и наука Панче Кралев, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и амбасадорот на Република Словенија, Ален Брајан Бергант, додека чинот на осветување го изврши Архиепископот Охридски и Македонски, Неговото Блаженство г.г Стефан.

Известување и Покана за поставување на камен темелник на Модуларното училиште

 Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека на ден 23.10.2011 година (недела) со почеток во 13:30 часот ќе се изврши поставување на камен темелник на Модуларното средно и основно училиште.

Камен темелникот ќе се постави во присуство на Претседателот на Владата на Република Македонија г-дин Никола Груевски, додека чинот на осветување ќе го изврши Неговото Блаженство   г.г Стефан.

19.10.2011 |

Реконструиран локалниот пат Илинден-Хиподром во должина од 1.880 метри

 Општина Илинден во соработка со Министерството за транспорт и врски и Агенцијата за државни патишта го реализираше проектот реконструкција на локалниот пат Илинден-Хиподром.

18.10.2011 |

Нов број на Општинскиот Информатор „Илинден“

  Општина Илинден со чест го објавува следниот примерок на Општинскиот Информатор „Илинден“. Печатената форма веќе се објавува и дистрибуира три година по ред.

 Насловни теми во бројот септември 2011 година:

Интензивна изградба на патната инфраструктура | Училиштата подготвени пречекаа 2.000 ученици | Одбележан Денот на Општината и 15 годишнината од постоењето | Министерот Кралев и вицепремиерот Пешевски во посета на Општината

 

14.10.2011 |

Потпишан Меморандум за соработка меѓу Општина Илинден и ОБСЕ

 Општина Илинден и мисијата на ОБСЕ потпишаа Меморандум за соработка со кој ОБСЕ ќе ја поддржи изработката на Стратешкиот план за локален економски развој на Општина Илинден за периодот 2012-2016 година, како и ревидирање на профилот на Општината. 

Меморандумот за соработка го потпишаа градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и амбасадорот на ОБСЕ во Република Македонија, Наталија Дрозд. 

14.10.2011 |

Реконструиран локалниот пат Марино-Кадино во должина од 2 километра

 Согласно предвидената динамика, Општина Илинден продолжува со санација и реконструкција на локалните улици и патишта. Kомплетно е саниран и покриен со нов слој асфалт локалниот пат Марино-Кадино, во должина од 2 километра. Крај патот со широчина од пет метри во тек е изградба на банкини со широчина од 70 сантиметри, по што ќе следува обележување на коловозот со хоризонтална сигнализација.

10.10.2011 |

Санација на коловозот и изградба на тротоари на ул.“8“ во нас. Илинден

 Согласно Програмата за изградба, санација и реконструкција на локалната патна инфраструктура, Општина Илинден продолжува со надградба, тампонирање и асфалтирање на локалните патишта и улици. Реализирајќи ги предвидените градежни активности извршена е санација и асфалтирање на дел од улица “8“ во населба Илинден.

Стратегија за модернизирање и забрзување на постапките за издавање Одобренија за градење и интегрирано управување со податоци

 Почитувани,

во прилог Ви ја доставуваме „Стратегијата за модернизирање и забрзување на постапките за издавање Одобренија за градење и интегрирано управување со податоци“

04.10.2011 |

Асфалтирани три улици во Марино

 Согласно Програмата за санација и реконструкција на локалните патишта и улици, Општина Илинден изврши асфалтирање на улиците „502“ „504“ и „505“ во населеното место Марино, кои беа претходно раскопани заради поставувањето на приклучоци за фекалната канализација во ова населено место.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013