Prijavi problem

Ние инвестираме во Македонија!

03.09.2018 |

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА: Изменување и дополнување на Урбанистички план за Илинден, Блок 13, плански период 2017-2027

Се известуваат физичките и правните лица од конкретното подрачје опфатено со Изменување и дополнување на Урбанистички план за село Илинден, Блок 13, Општина Илинден плански период 2017-2027...

03.09.2018 - 10:59 | Галерии

Во училишните клупи седнаа 200 првачиња од Општина Илинден

  Денес, на почетокот на новата учебна година, својот прв училишен час го имаа 200 првачиња, кои годинава се запишаа во трите основни училишта во  Општина Илинден. Тие беа највозбудени во очекување на првиот час, кога за прв пат ...
31.08.2018 |

Општински информатор „Илинден“ број 57-58

Објавен е новиот број на Општинскиот информатор „Илинден“ 57-58, каде што можете да најдете поголем број на содржини посветени на активностите во Општина Илинден. Покрај информациите за одбележувањето на Денот на Општината „Илинден 2-ри Август“, во новиот број на информаторот  е сместен посебен прилог посветен на 10. Јубилеен Спортски викенд „Илинден 2018“.

Известување - прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 05.09.2018 год. (среда) со почеток во 21:00 часот, ќе се изврши четвртото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.

30.08.2018 |

Mинистерот Сугарески во работна посета на Општина Илинден

Mинистерот за транспорт и врски, Горан Сугарески оствари работна посета на Општина Илинден, при што се сретна со градоначалникот Жика Стојановски.

27.08.2018 |

Континуирано чистење, нивелирање и одржување на каналската мрежа

Од почетокот на годината досега Општина Илинден континуирано инвестираше во  одржувањето на отворената каналска мрежа што на територијата на Општината се протега во должина од 120 километри, подобрување на системот за зафаќање и одведување на  атмосферските води и поставување на  цевкасти пропусти.

31.07.2018 |

Австриски „Текспорт“ донираше шлемови за Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“

Aвстриската компанија за производство на  заштитна облека „Текспорт“ донираше 25 заштитни шлемови за Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“. Во присуство на градоначалникот на Општина Иинден, Жика Стојановски, донацијата ја предаде сопственикот на компанијата „Текспорт“, Отмар Шнајдер.

Известување за прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 06.08.2018 год.(понеделник) со почеток во 21:00 часот, ќе се изврши третото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.

30.07.2018 - 13:29 | Галерии

Галерија-Изложба „Шепотот на боите“ на Зоран Трпевски

Во рамките на одбележувањето на  Денот на општина Илинден „Илинден 2-ри Август“ во галеријата на Домот на култура „Илинден“ отворена е изложба на уметникот-аматер Зоран Трпевски од општина Илинден. Изложбата насловена „Шепотот на боите“ ја ...
27.07.2018 - 11:28 | Галерии

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“

  Со пригодна свеченост што со одржа на амфитеатарот во паркот „Галерија на отворено“ во Домот на култура „Илинден“, општина Илинден го одбележа патрониот празник на Општината „Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013