Prijavi problem

Подарени 30.000 книги во рамките на Манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце“

04.04.2016 |

Објава за отуѓување на 5 градежни парцели за изградба на лесна и незагадувачка индустрија

ОБЈАВА за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање за изградба на Г2–Лесна и незагадувачка индустрија, Г3-Сервиси, Г4-Стоваришта со компатибилни класи на намени Б1, Б2 и Б4

28.04.2016 - 14:03 | Галерии

Подарени 30.000 книги во рамките на Манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце“, во Општина Илинден

Општина Илинден, успешно ја реализираше Јубилејната 10-та по ред традиционална манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение”, што се одржа во Домот на култура „Илинден“, при што се обезбедени 3.000 нови ...
28.04.2016 - 13:30 | Галерии

Одбележана 15-ет годишнината од смртта на припадникот на безбедносните сили, Роберт Петковски

Со положување свежо цвеќе пред спомен плочата во н.м. Бунарџик, Општина Илинден ја одбележа 15-ет годишнината од трагичната смрт на Роберт Петковски, кој како припадник на Министерството за одбрана, трагично загина во Вејце, на 28 април 2001 ...
26.04.2016 |

Јубилејна 10-та Манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение“

Општина Илинден ја организира јубилејната 10-та по ред традиционална Манифестација ,,Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение”. Оваa оригинална  и единствена од ваков вид манифестација која што истовремено ги обединува образованието, културата, уметноста, традицијата и религијата ќе се одржи на 28-ми април (четврток) 2016 година, во периодот од 10:00 до 14:00 часот во Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден.

Јавна презентација и јавна анкета

Врз основа на член 22 од Законот за локална самоуправа (Сл.Весник на РМ бр.5/2002) и 51 став 10 а во врска со член 35 од Закон за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на Република Македонија“ бр. 199/2014, 44/2015, 193/2015 и 31/2016), Градоначалникот на општина Илинден го дава следното

25.04.2016 |

Женската фудбалска екипа на ООУ „Ристо Крле“ вицешампион на Македонија

Женската фудбалска екипа на ООУ „Ристо Крле“ од н.м. Кадино го освои второто место на државното првенство во голем фудбал за основни училишта, што го организира Федерацијата на училишен спорт на Македонија, а чиј домаќин беше Општина Илинден.На финалниот турнир што се одржа на фудбалското игралиште во н.м. Кадино учествуваа 4 екипи, победници во регионите, меѓу кои беше уште една  екипа од Општина Илинден, екипата на ООУ „Браќа Миладиновци“ од н.м.Миладиновци, која како домаќин на државното првенство го освои четвртото место.     

23.04.2016 |

Отворена изложбата „Религија и уметност” на Климе Коробар

Во домот на култура „Илинден” е отворена изложбата на Климе Коробар насловена како „Религијата и уметноста”.

18.04.2016 |

Во училиштата и градинката во Општина Илинден се реализираше акцијата „Садница плус“

Во основните училишта и детската градинка „Гоце Делчев“ во Општина Илинден успешно се реализираше традиционалната акција „Садница плус“, како дел од проектот Ден на дрвото-Засадија својата иднина“.

18.04.2016 |

Театерска претстава „Чорбаџи Теодос" во домот на култура Илинден

Публиката од општина Илинден имаше можност да ужива во изведбата на претставата „Чорбаџи Теодос” што се одигра во домот на култура „Илинден. 

„ОТВОРЕНИ ДЕНOВИ“ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“

СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ „ИЛИНДЕН“- населба Илинден на ден 16.04.2016 (сабота) од 09.00-13.00 часот, ќе организира „Отворен ден“ и ќе ги отвори своите врати за сите родители и заинтересирани ученици...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Општина Илинден - можности за инвестирање
ilinden.gov.mk © 2013